Lentile
Rodenstock
   Unifocale
      Multigressiv Mono®
      Impression Mono®
      Plus
   Progresive
      ClassicLife®
      PureLife Free®
      Multigressiv® MyView 2
      Impression FreeSign® 3
      Intrebări frecvente
   Lentile Individualizate
      EyeLT
      Impression FreeSign® 3
      Impression Mono®
      Impression Ergo®
      Impression® Sport
      Impression Mono Sport
      Hyperop/Myop
      Intrebari frecvente
   Fotocromatice
      ColorMatic IQ® 2
      ColorMatic IQ® Sun 2
   Subţiri şi uşoare
   Confort la birou
      Ergo 2
      PC Perfalit
   Video Măsurare 3D
   Tratamente de top
      Solitaire® Protect Plus
      Solitaire TopCoat®
   Colorări
   Garanţie
   Laveta antiaburire FogFree
Interoptik
   Tehnologii
   Unifocale
      Optim
      Avantaj
   Progresive
      Excelit
      Office
   Lentile Individualizate
   Lentile personalizate
   Soare şi sport
   Materiale
      Hi Flex
      Policarbonat
      Transitions® VII
      SunSensors®
   Tratamente
      SuperBlue ExtraClar
      SuperAR ExtraClar
      SuperAR TopCoat
      SuperAR Clean
   Programul Expres
   Montaj
   Garanţie
Întrebări frecvente
Intrebări frecvente
Intrebări frecvente

Cele mai frecvente întrebări despre lentilele progresive.


Care este diferenţa între o lentilă progresivă produsă de Rodenstock şi o lentilă progresivă normală ?

De cele mai multe ori diferenţa constă în calitatea prelucrării şi în vechimea designului progresiv utilizat. În timp ce progresivele Rodenstock sunt dezvoltate şi produse folosind cele mai moderne metode de calcul şi de prelucrare, progresivele uzuale sunt produse folosindu-se un design învechit. De aici apar diferenţe în confortul purtării şi în calitatea vederii. Proprietăţile importante ale unei lentile progresive Rodenstock cum ar fi adaptabilitatea rapidă şi zone vizuale largi şi clare nu pot fi oferite la acelaşi nivel de o lentilă progresivă uzuală; de aceea purtătorul de ochelari este obligat să se mulţumească cu un confort şi o calitate a vederii mai scăzute.

Ce lentilă este cea mai potrivită pentru utilizarea la locul de muncă (de ex: privirea monitorului) ?

Ochelarii uzuali pentru aproape nu satisfac complet necesităţile la locul de muncă oferind o zonă cu vedere clară limitată. Pentru o vedere relaxată la locul de muncă vă propunem lentilele degresive. Nexyma 40 / Nexyma 80 oferă vedere optimă la distanţa de 40 cm (respectiv 80 cm, perfecte pentru monitor) dar şi vedere extinsă peste această distanţă ( până la 2-3 m). Acest lucru face din lentilele degresive Nexyma lentilele ideale pentru folosirea la locul de muncă, oferind câmpuri vizuale mult extinse faţă de un ochelar de citit standard. 

Cel mai ridicat confort în purtare, indiferent de situaţie, îl puteţi obţine cu lentilele degresive personalizate Multigressiv Ergo® şi individualizate Impression Ergo®. Prin introducerea unor parametrii noi în calculul şi producerea lentilelor (cum ar fi poziţia naturală a capului, distanţa pupilară sau forma ramei pe care aţi ales-o) acestea sunt personalizate pentru dumneavoastră, oferind randament maxim.

Pot folosi lentilele progresive în timpul urcării sau coborârii treptelor ? 

Bineînţeles. Trecerea la lentilele progresive poate necesita o perioadă de acomodare dar în cazul lentilelor Rodentstock această perioadă este redusă la minim.

Pot citi cu o lentilă progresivă la fel de bine ca şi cu un ochelar de citit ?

Cu o lentilă progresivă se poate citi confortabil, mai ales atunci când zona de aproape este largă. Dar în plus faţă de un ochelar de citit, cu un ochelar progresiv vedeţi clar şi în zonele de intermediar şi distanţă fiind astfel o soluţie mult mai avantajoasă.

De ce sunt lentilele mele progresive gravate ?    

Există două tipuri de gravuri: 
1. Gravura de marcă.  Logo-ul "R" de la Rodenstock este garanţia că lentilele pe care le purtaţi sunt un produs calitativ marca Rodenstock. În plus, fiecare pereche de lentile progresive Rodenstock este însoţită de Certificatul de Autenticitate, Cardul de Garanţie şi o lavetă din microfibră Rodenstock.
2. Gravurile funcţionale: aceste gravuri sunt necesare opticianului pentru a centra optim lentila în faţa ochiului şi pentru alte reglaje necesare montajului, astfel încât dumneavoastră să obţineţi maximum de la lentila progresivă. În condiţii de iluminare normale aceste gravuri nu sunt vizibile şi nu incomedează deloc în timpul purtării.
 
Pot fi lentilele progresive Rodenstock folosite şi în ochelarii sport ? Sunt aceste lentile disponibile şi în varianta progresivă pentru dioptrii mai mari?

Rodenstock a dezvoltat special pentru ochelarii sport lentilele progresive Impression Sport. Aceste lentile sunt disponibile până la + / - 4 dioptrii. Pentru dioptrii mai mari vă recomandăm o ramă sport mai puţin curbată (cum ar fi modelul R 3137 din colecţia Rodenstock de ochelari sport). 
Nu toţi ochelarii sport disponibili pe piaţă pot fi montaţi cu lentile progresive, de aceea vă sfătuim să vă consultaţi cu opticianul dumneavoastră.

Oferă Rodenstock garanţie şi pentru zgârieturi sau rupturi ale lentilelor?

Garanţia acoperă defectele de fabricaţie şi este valabilă în condiţii normale de utilizare. O lentilă nu se poate zgâria sau rupe în condiţii normale de exploatare. Aceste situaţii nu fac obiectul garanţiei.

Când sunt recomandate lentilele progresive?

Lentilele progresive sunt recomandate întotdeauna atunci când " braţele devin prea scurte " pentru citit. Atunci când lungimea braţelor nu mai este suficientă pentru a ţine cartea la distanţa necesară a venit timpul să folosiţi ochelari de citit sau lentile progresive ce vă oferă libertate mai mare în utilizarea cotidiană.

Care sunt diferenţele între lentilele bifocale şi progresive ?

La lentilele bifocale un segment special pentru vederea la aproape este încastrat în lentilă. La lentilele progresive, zona pentru vederea aproape este realizată prin prisme, fără a mai avea un segment vizibil. 
Dezavantajul lentilelor bifocale faţă de lentilele progresive este că linia de demarcaţie între segmentele de adiţie este vizibilă (aspect deficitar) iar trecerea de la o dioptrie la alta se face brusc (confort scăzut). În cazul lentilelor progresive trecerea de la zona vizuală de aproape la zona vizuală de distanţă se face continuu, gradat, fără linii de demarcaţie vizibile şi fără treceri bruşte de la o zonă vizuală la alta. În plus lentilele progresive oferă vedere clară şi la intermediar.