Ochelari pentru soferi
Ochelari pentru soferi

Oferă confort sporit in maşină, în toate condiţiile de iluminare. Se pot realiza în varianta de soare, cu filtru de culoare, cu filtru polarizat, multifocali sau fotocromatici

Pe lângă reflexiile obişnuite, cele mai periculoase pentru şoferi sunt reflexiile stălucitoare formate de bordul maşinii pe parbriz sau de suprafaţa udă a carosabilului. Acestea orbesc frecvent şoferul obosindu-l şi scăzându-i gradul de concentrare. Cercetări multiple arată că aceste reflexii pot reduce acuitatea vizuală a şoferului cu până la 30%. Lentilele potrivite în această situaţie sunt lentilele polarizate DriveWear® şi Sunpolar sau lentilele fotocromatice ColorMatic® Contrast de la Rodenstock. Aceste lentile sunt de obicei pentru vederea la distanţă şi pot fi unifocale sau multifocale.

În cazul în care la condus sunt folosite lentilele uzuale, decisiv este tratamentul aplicat pe lentile. Un tratament antireflex de top poate reduce reflexiile şi strălucirile. Pentru mai multe informaţii despre caracteristicile acestor lentile consultaţi secţiunea Lentile.