Ochelari de soare
Ochelari de soare

Protecţie inteligentă pentru ochii dumneavoastră

Ochelarii de soare sunt un accesoriu de modă al cărui principal scop este, însă, de a proteja ochii împotriva razelor UV şi a reflexiilor solare. Atunci când cumpăraţi ochelari de soare, atenţia focalizată asupra designului şi a trendului  în modă trebuie acordată şi funcţionalităţii ochelarilor. Aceştia trebuie aleşi cu grijă, şi de preferinţă, cu recomandarea unui specialist, în funcţie de activităţile pentru care vor fi folosiţi şi condiţiile atmosferice specifice zonei, indiferent dacă alegeţi ochelarii pentru activităţi sportive desfăsurate afară sau pentru după-amiezi petrecute la plimbare şi cumpărături.

Ochelari de soare cu dioptriile tale

Lentilele ochelarilor de soare pot fi pentru protecţie, dar de asemenea pot fi şi pentru corecţie, cu dioptrie. Un mare avantaj al colecţie Rodenstock este ca aproape toate modelele pot fi montate cu lentile cu dioptrie, unifocale sau progresive, într-o gamă variată de culori sau tratamente.

Nu toţi ochelarii de soare sunt la fel

Nu toate lentilele colorate oferă protecţie ochilor dumneavoastră sau protecţie împotriva razelor ultra-violete. Când cumpăraţi o pereche de ochelari de soare verificaţi dacă este înscris în interiorul braţului simbolul CE. Acesta garantează respectarea limitelor de protecţie UV admise în Europa.

Ochelarii de soare nu sunt toţi la fel. Fiecare lentilă este specifică anumitor condiţii de lumină. Ca o regulă, numărul corespunzător categoriei filtrului de protecţie împotriva razelor UV este înscris pe braţ după marcajul CE. Există cinci categorii de filtre:

  • 0 – filtru slab pentru lumină redusă
  • 1 şi 2 – filtru mediu care se foloseşte în Europa
  • 3 – filtru puternic pentru zonele tropicale, la munte sau pe apă
  • 4 – filtru foarte puternic pentru condiţii de radiaţii extreme, de ex. pe un gheţar.

Vă puteţi baza pe Rodenstock

Toate lentilele ochelarilor de soare Rodenstock garantează eliminarea completă a strălucirilor şi protecţie UV. Materialele atent alese şi tratamentele speciale aplicate pe suprafeţe fac ochelarii Rodenstock siguri pentru persoanele alergice la nichel. Deasemenea, ochelarii de soare Rodenstock sunt recomandaţi pentru condus, întrucât lentilele Rodenstock sunt optime pentru recunoasterea semnelor de circulaţie şi a culorilor semaforului.

> Colecţia Rodenstock pentru ochelari de soare