fbpx

DESPRE NOI

istoric

Interoptik este o companie privată românească, specializată în dezvoltarea, producția și distribuția lentilelor pentru ochelari de calitate superioară. Pornită ca o afacere de familie, Interoptik a devenit între timp unul dintre leaderii de piaţă în România.

Fondată în 1992 de către Ioan Lădariu, povestea Interoptik a pornit “de la zero“, dar cu foarte mult entuziasm. O echipă de oameni inimoși și cu multă experiență în producerea lentilelor oftalmice, pune bazele noii companii într-o perioadă cu multe provocări. Activitatea a fost focusată la început exclusiv pe producția lentilelor din sticlă minerală. Pas cu pas portofoliul s-a diversificat, astăzi ajungând la mii de combinații diferite de dioptrii, materiale și tratamente.

FILOZOFIA NOASTRĂ

Noi la Interoptik privim clar spre viitor, oferind lentile oftalmice la cel mai ridicat nivel disponibil pe piață. Credem cu tărie că doar prin pricepere, implicare și seriozitate putem produce lucruri de foarte bună calitate. 

Filozofia echipei noastre se bazează pe încredere, angajament şi sinceritate. Acestea, împreună cu expertiza industrială şi experienţa în optică a făcut posibilă construirea unor relaţii puternice şi de durată cu clienţii noştri, bazate pe corectitudine şi respect.

Țintim să fim partenerul complet oferind combinaţia ideală între lentilele oftalmice de precizie înaltă, rame calitative şi servicii de montaj competente.

DIN PASIUNE

Credem că suntem diferiţi de multe alte companii, pentru că
facem totul din pasiune. Colaborăm şi astăzi cu primul client din 1992, rata de menţinere a personalului trece de 90%, contractele cu brandurile pe care le reprezentăm sunt doar pe termen lung. 

Respectăm optica şi facem lucrurile aşa cum trebuie. Şi nu sunt doar vorbe, de 30 de ani e calea spre progres, calea prin care prosperăm şi rămânem stabili.

Credem cu tărie în lentilele oftalmice pe care le producem şi
investim continuu pentru dezvoltarea acestora. Punem suflet
în fiecare lentilă pe care o producem şi acest lucru se vede.3

PARTENERIATE

Activitatea noastră a fost marcată încă din prima zi de parteneriatul strâns cu concernul german Rodenstock al cărui reprezentant exclusiv suntem în România, Ungaria și Republica Moldova.

De asemenea suntem reprezentanți exclusivi în România al producătorilor de rame Wagner Kuhner Germania, Flair Germania, Aoyama Germania și Opal Franța.

Pe plan tehnic avem parteneriate puternice cu Optotech Germania pentru tehnica de prelucrare a suprafeței, AR Robotics Belgia pentru testare, SCL Elveția pentru durificare și Leybold Germania pentru tratamentele antireflex.  

Laboratorul

Situat în Timişoara, oraş cu tradiţie în producerea lentilelor
oftalmice, Laboratorul Interoptik are o suprafaţă de 2000 de metri pătraţi şi este dotat cu sisteme performante de producţie și control al calităţii. Acesta a fost proiectat şi construit de la zero pentru producţia lentilelor oftalmice.
 

În laboratorul Interoptik lucrează peste 100 de specialiști, activitatea desfășurându-se în 3 schimburi. 3000 de lentile sunt expediate zilnic din depozitul nostru care găzduiește 500 000 de lentile, către clienții noștri din 8 țări. 

Aceștia ne oferă inspirația și motivația pentru a ridica standardul încontinuu. Prin perfecționare continuă și investiții constante în cea mai nouă tehnologie, producem lentile la cel mai ridicat standard. 

TEHNOLOGIE

Dezvoltarea susținută din ultimii 30 ani a fost rezultatul firesc al investiţiilor masive şi continue în ultima tehnologie de prelucrare. Pentru că doar așa putem oferi clienților noștri produse de ultimă generație și servicii la cel mai ridicat standard. 

Încă de la înfiinţare colaborăm cu firme de renume mondial în materie de tehnologie şi utilaje de producţie a lentilelor pentru ochelari. În prezent prelucrarea suprafeței se face complet automatizat, în toate etapele: de la prima operație de înfoliere, la blocare, frezare, polisare, gravare până la deblocare și spălare. 

Totodată folosim roboți industriali pentru controlul intermerdiar, controlul final, marcarea, împachetarea și etichetarea lentilelor.

PROCES

Experiență: zi de zi facem tot posibilul ca următoarea lentilă pe care o producem să fie mai bună ca precedenta. Învățăm din experiență pentru că suntem o companie dinamică ce se dezvoltă pas cu pas.

Procedurile operaționale sunt perfecționate pentru a reduce la minim posibilitățile de eroare. Toate operațiile ce se execută asupra fiecărei lentile sunt înregistrate și documentate pentru o trasabilitate perfectă. 

Materialele folosite în producție sunt achiziționate de la Rodenstock iar testarea procesului de producție se face regulat în laboratoarele de testare din Germania

REPERE

Câteva dintre reperele care ne-au marcat istoria: 

  • 1992 producem prima lentilă unifocală din sticlă minerală
  • 1994 producem prima lentilă bifocală din sticlă minerală 
  • 1997 depunem primul tratament antireflex 
  • 1998 producem prima lentilă progresivă 
  • 2001 atingem borna cu numărul 1 000 000 lentile Interoptik
  • 2007 realizăm în premieră absolută pentru România, prima lentilă produsă folosind tehnologia Free Form. 
  • 2012 ne mutăm în noua fabrică construită de la zero 
  • 2015 ne extindem prezența în Ungaria prin filială proprie
  • 2015 lentila cu numărul 6 000 000 iese pe poarta fabricii
  • 2016 lansăm Interoptik OnLine – platforma on-line de comandare și optimizare a lentilelor oftalmice.

RESPONSABILITATE

Gândim pe termen lung şi ne pasă de mediul înconjurător, de aceea am investit masiv într-un sistem integrat de gestionare a energiei.
 
Ecologic: Apa caldă este produsă ecologic cu panouri solare. Climatizarea este tot ecologică, folosind energie geo-termală. 
Peste 40% din energia electrică pe care o folosim este verde, de la cele 300 de panouri fotovoltaice instalate pe clădire. 
Eficient: Clădirea modernă este optimizată energetic, căldura rezultată din procesul tehnologic fiind recuperată cu pompe de căldură high-tech pentru impact redus asupra mediului. 
Responsabil: iluminatul eficient cu LED, folosirea doar de materiale pentru împachetat reciclate precum și reciclarea a
peste 90% din deșeurile industriale.

REGIONAL

Pentru a putea fi mai aproape de clienții noștri, în anul 2015 am inaugurat depozitul regional din Iași, urmat un an mai târziu de cel din Cluj iar în 2018 de cel din București.

Toate aceste centre logistice deservesc clienții noștri din regiune cu stocuri de produse finite precum și cu servicii de optimizare a lentilelor și montaj.

Suplimentar, avem reprezentanți în teritoriu în Cluj, Brașov, Iași, Galați, București, Craiova, Timișoara și Budapesta. 

INTERNAȚIONAL

Produsele și serviciile Interoptik ajung zilnic în mii de optici din Europa. 

În România, Ungaria și Republica Moldova distribuim atât lentilele marcă proprie Interoptik și Aveo cât și lentilele premium marca Rodenstock. 

Din 2015 activăm în Ungaria, direct prin reprezentanța proprie Interoptik Lenses Kft. din Budapesta.

De asemenea lentilele Interoptik sunt prezente în Bulgaria, Croația, Slovenia, Italia și Germania.

Privind spre viitor

Interoptik oferă astăzi un portofoliu complet de lentile, structurat pe trei linii de produse potrivite pentru orice client. Adițional, Interoptik oferă rame și ochelari de soare și un serviciu performant de montaj, inclusiv optimizarea lentilelor pentru fiecare ramă. 
 

Credem cu tărie că în România putem produce lucruri de foarte bună calitate şi investim continuu pentru aceasta. Filozofia echipei noastre se bazează pe încredere, angajament şi sinceritate. Acestea, împreună cu expertiza industrială şi experienţa în optică a făcut posibilă construirea unor relaţii puternice şi de durata cu clienţii noştri, bazate pe corectitudine şi respect.

GĂSEȘTE OPTICI PARTENERE