fbpx
OCHELARI

OCHELARI PENTRU COPII

Viciile de refractie apar din primii ani de viață, aproximativ unul din cinci copii având nevoie de ochelari. Oferă copiilor tăi cea mai bună vedere posibilă și confort sporit, totul în deplină siguranță. Copiii învață să vadă la fel cum învață să meargă, puțin câte puțin. Vederea completă și clară se obține de abia la vîrsta de 4 ani și doar după 10 ani vederea lor este similară cu cea a adulților.

 De aceea este important să descoperim viciile de refracție în primii trei ani de viață, pentru a le putea corecta complet. Din acest motiv consultul de specialitate este recomandat de la o vârstă cât mai fragedă, chiar fără simptome de vedere deficitară. De cele mai multe ori, dacă un ochi este deficitar iar celălalt nu, viciul de refracție poate rămâne nedetectat pentru multă vreme. 

PROTECȚIA UV

Spre deosebire de ochii adulților, cei ai copiilor au pupile mai mari și cristalin mai clar, cu mai puțin pigment. Ca și consecință, ochii copiilor sunt mult mai sensibili la lumină. Dacă facem o comparație cu adultii, mai multe raze UV ajung la retină. Din acest motiv este foarte indicat ca în primul an de viață bebelușii să nu fie expuși direct la lumina solară. După această vârstă ochelarii de soare sunt foarte importanți mai ales în anumite condiții cu luminozitate ridicată: în soare puternic, în apropierea luciurilor de apă, când suntem înconjurați de zăpadă sau când urcăm sus la munte. Reflexiile pot dubla cantitatea de radiații din lumina solară deci protecția UV dată de lentile este cu atât mai importantă.

ASPECTUL PRIMEAZĂ

Prima condiție ca micuțul tău să poarte ochelarii este sa îi placă lui, să fie entuziasmat și să se simtă mândru cu ei pe ochi. Din acest motiv este foarte important ca și el să fie parte din procesul de selecție al ramei potrivite. De cele mai multe ori ramele alese de părinți la care copiii nu au nici un cuvînt de spus, ajung uitate într-un sertar. În portofoliul de rame pentru copii de la Interoptik găsești colecțiile moderne Disney. Indiferent că vorbim de Spiderman, Cars, Princess, Frozen sau Mignionii, ramele pentru copii sunt rezistente și ușoare. Materialele antialergice folosite le fac alegerea potrivită pentru orice copil fiind bine tolerate de toate tipurile de piele.

Prima pereche de ochelari

Să vezi bine din primele momente: acest lucru îl putem obține cu perechea potrivită de ochelari pentru copii. Aceștia trebuie să se așeze bine pe nasul mic al copiilor, să fie cât mai ușori posibili și de asemenea să reziste la cât mai multe încercări. Copiii se joacă mult iar ochelarii trebuie să fie cât mai naturali posibili, să nu îi incomodeze și să îi ajute să vadă mai bine.

Ramele trebuie să fie ușoare, jucăușe și să fie individual potrivite pe fiecare fizionomie. Împreună cu lentilele foarte ușoare și protective. Atât la impact cât și la razele UV.

De ce să nu aștepți până când copilul crește mai mare?

Procesul de a învăța să vezi este natural și automat. O vedere bună se poate dezvolta complet doar dacă imaginea formată pe retină este perfectă. Dacă vederea defectuoasă este corectată din timp cu ajutorul ochelarilor, pot fi evitate sau reduse deficiențele de vedere pe viață care nu mai sunt reversibile.

Pentru ca copilul tău să obțină cea mai bună vedere posibilă, nu numai că este importantă o ramă ușoară și confortabilă, ci și lentile ușoare și rezistente adaptate individual pentru copilul tău.

Cum îmi dau seama dacă copilul meu are nevoie de ochelari?

Istoric familial

Multe deficiențe de vedere sunt ereditare și pot fi corectate cu depistarea la timp. Dacă părinții sau frații au boli de ochi, medicul pediatru trebuie să transfere pacientul la un oftalmolog specialist între a 6-a și a 12-a lună de viață.

Semne

Ai impresia că ar avea nevoie de ochelari? Atunci trebuie să fi atent la următoarele semne ale copilului tău:

  • Strabism, deviația globului ocular în diferite direcții
  • Clipit frecvent sau frecări ale ochiilor prea des
  • Apropierea obiectelor prea mult față de ochi
  • Sensibilitate ridicată la lumină

Control de specialitate

Consultul de specialitate este recomandat de la o vârstă cât mai fragedă, chiar fără simptome de vedere deficitară. De cele mai multe ori, dacă un ochi este deficitar iar celălalt nu, viciul de refracție poate rămâne nedetectat pentru multă vreme. Este recomandat ca primul consult de specialitate să aibă loc până la vârsta de 3 ani împliniți. Mulți copii mici au nevoie de ochelari pentru probleme temporare care se pot corecta complet în timp cu ajutorul lentilelor. 

LENTILELE KIDS INTEROPTIK

Foarte ușoare, rezistente la impact dar și cu protecție UV inclusă lentilele Kids de la Interoptik au fost proiectate să suporte multe provocări. Ochelari depozitați cu fața în jos, în contact cu diferite suprafețe dure, ochelari scăpați pe jos sau aruncați în ghiozdanul de la școală. Tratamentul de Duritate face ca suprafața lentilelor să fie imună la probele zilnice.

GĂSEȘTE OPTICI PARTENERE