fbpx
OCHELARI

OCHELARI DE SOARE CU DIOPTRII

Ochelarii de soare sunt un accesoriu de modă al cărui principal scop este de a proteja ochii împotriva razelor UV şi a reflexiilor solare. Atunci când alegi ochelarii de soare, atenţia focalizată asupra designului trebuie acordată şi funcţionalităţii ochelarului.

Aceştia trebuie aleşi cu grijă şi de preferinţă, cu recomandarea unui specialist, în funcţie de activităţile pentru care vor fi folosiţi şi condiţiile atmosferice specifice zonei. Lentilele ochelarilor de soare pot fi pentru protecţie, dar de asemenea pot fi şi pentru corecţie, cu dioptrie.

CU DIOPTRIILE DUMNEAVOASTRĂ

Lentilele ochelarilor de soare pot fi realizate și cu dioptriile tale, indiferent dacă alegi ochelarul pentru activităţi sportive desfășurate afară sau pentru după-amiezi petrecute la plimbare şi cumpărături.

Doar anumite modele de ochelari de soare permit schimbarea lentilelor cu lentile pentru vederea la distanţă, unifocale sau multifocale, cu diferite culori sau tratamente.

PERSONALIZAȚI

Personalizează-ți ochelarii de soare alegând culoarea lentilelor care ți se potrivește cel mai bine din portofoliul nostru de culori. Culorile nuanțate diferă nu doar vizual, dar aduc și diverse beneficii, de exemplu o vedere mai bună în timp ce conduci cu ei.

Aruncă o privire la varietatea noastră de culori și află mai multe despre proprietățile și beneficiile diverselor culori și nuanțe ale lentilelor cu ajutorul opticianului tău.

CONTRAST MĂRIT

Lumina soarelui conține o cantitate mare de lumină albastră împrăștiată, care suprapune celelalte culori și duce la o viziune cu contrast scăzut. 

Ochelarii de soare cu lentile Interoptik filtrează radiația de lumină albastră la nivelul optim. În acest fel puteți vedea cu o precizie absolută și în lumină sau lumină difuză. Obiectele apar cu contrast ridicat, culorile și detaliile au un aspect natural.

CATEGORIILE DE FILTRE

În funcție de intensitatea filtrului de culoare, fiecare lentilă este specifică anumitor condiţii de lumină. Există cinci categorii de filtre: 

0 – filtru slab pentru lumină redusă 

1 şi 2 – filtru mediu care se foloseşte în Europa 

3 – filtru puternic pentru zonele tropicale, la munte sau pe apă 

4 – filtru foarte puternic pentru condiţii de radiaţii extreme, de exemplu, pe un gheţar

Știați că?
Procentele indică câtă lumină absoarbe lentila de soare, în funcție de nuanța sa. De exemplu, un procent de 85% înseamnă că 85% din lumină este absorbită de lentilă. Restul de 15% trec prin lentilă și ajung la ochi.

 

FILTRU POLARIZAT PERFORMANT

Ochelarii de soare se pot realiza și cu lentile cu filtru polarizat ce blochează reflexiile strălucitoare orbitoare cauzate de suprafeţe orizontale: bordul maşinii pe parbriz sau suprafaţa udă a carosabilului. Acestea orbesc frecvent şoferul obosindu-l şi scăzându-i gradul de concentrare.

CE ESTE IMPORTANT LA OCHELARII DE SOARE

Rama

Alege o ramă care să permită montarea lentilelor de soare cu dioptriile tale. Împreună cu opticianul tău alege un model care să ți se potrivească perfect și să permită înlocuirea lentilelor originale. 

Lentilele

De obicei ramele de soare sunt sensibil mai curbate decat ramele de vedere, din acest motiv este important ca în fabricarea lentilelor tale de soare cu dioptrie să ținem cont de parametrii ramei. În funcție de dioptriile pe care le porți, vom găsi soluția pentru tine care să garanteze o vedere perfectă și un aspect plăcut. 

Tratamentul antireflex

Lentilele de soare pot fi comandate cu diferite tratamente antireflex, aplicate pe ambele suprafețe sau doar pe cea interioară (concav).

Pentru un look mai stilat, poti alege o depunere oglindă fashion: Blue, Red, Green, Yellow, Silver sau Gold. Lentilele cu depunere oglindă includ întotdeauna și filtru de culoare adecvat fiecărei reflexii și tratament antireflex pe partea interioară.

LENTILELE DE SOARE
INTEROPTIK

Lentilele de soare cu dioptriile tale pot fi realizate în mai multe variante: cu filtru de culoare uniform, degrade sau pot fi colorate dupa model. De asemenea, poți opta pentru lentile inteligente fotocromatice de soare, cu tratament oglindă sau cu filtru polarizat.

GĂSEȘTE OPTICI PARTENERE