fbpx
OCHELARI

OCHELARI SPORT

Vederea clară este esențială și atunci când facem sport. Indiferent că vorbim de ciclism, baschet sau golf, este important să vedem bine în orice moment. Însă ramele sport sunt de cele mai multe ori curbate și reprezintă o provocare din punct de vedere optic. 

Atunci când purtăm o ramă sport cu dioptrii, aceasta este mai curbată decât o ramă uzuală. Din acest motiv imaginea percepută poate fi curbată, mai putin clară către marginea lentilei. Aceste neajunsuri sunt cu atât mai deranjante cu cât dinamica este mai ridicată.

VEDERE BUNĂ PE RAME CURBATE?

În cazul ramelor sport şi a ochelarilor de soare curbaţi având raza de curbură a ramei mai mare de 8 grade pot apărea limitări ale câmpului vizual cauzate de efectul prismatic lateral. Acesta apare datorită curburii ridicate a ramei (unghiului dintre cele două lentile). Suplimentar apare astigmatismul oblic cauzat de înclinaţia pantoscopică și viciile de refracţie datorită schimbării razei de bază standard a lentilelor.

 

DE CE OPTIMIZARE SPORT?

Aceste efecte pot fi reduse prin optimizarea sistemului optic pentru fiecare caz în parte. Lentilele extracurbate au sistemul de raze calculat şi produs ţinând cont de parametrii ramei precum şi de condiţiile speciale din timpul utilizării astfel încât se obţine o vedere optimă. Linia de produse Sport cuprinde lentile personalizate, perfecte pentru ochelarii de soare extracurbaţi sau pentru rame sport.

ACCEPTĂ PROVOCAREA

Atunci când facem sport în mișcare orice se poate întâmpla. Poate nu știai, dar cele mai multe accidente ale ochilor se întâmplă în timpul practicării sporturilor dinamice mai ales din cauza mingilor. Indiferent că vorbim de noroiul de pe minge, atunci când joci fotbal, sau de o creangă de pe marginea drumului, atunci când ești pe bicicletă, toate pot reprezenta un real pericol pentru ochii tăi.  

Acceptă provocarea dar fi pregătit pentru orice. Protejează-te împotriva a tot ceea ce poate intra în ochi în timpul sportului: vânt, praf, insecte, ramuri de pe marginea drumului precum și de razele puternice ale soarelui. 

Cu ochelarii sport de la Interoptik ești gata de orice provocare.

PERFORMANȚE MAXIME

Indiferent dacă ești amator sau un sportiv profesionist, probabil că până acum ți-ai folosit ochelarii normali în timp ce faci sport. Vei rămâne suprins de performanțele pe care le poți atinge cu o pereche bună de ochelari sport mai ales dacă vederea defectuoasă te limitează.

Indiferent că alergi, te plimbi cu bicicleta prin pădure, joci golf la soare sau faci drumeții pe munte vederea bună este foarte importantă. 

Poți alege dintr-o varietate mare de filtre de culoare, luminoase sau foarte închise, lentile fotocromatice, polarizate sau cu depunere oglindă. Filtrele cu protecție la străluciri filtrează lumina deranjantă și te ajută atunci când ești înconjurat de apă sau de zăpadă.

Vedere CLARĂ ÎN ORICE CONDIȚII

Ramele sport cu lentile curbate necesită multă expertiză în producție pentru a îți permite să vezi clar și fără distorsiuni până la marginea lentilei. Aspect deosebit de important, mai ales atunci când dinamica este mare. Lentilele Sport sunt produse folosind tehnologie FreeForm și optimizare atorică AOT. Aceasta înseamnă că fiecare punct din lentilă este optimizat pentru ochi, ținând cont de curbura ramei. 

Ce este important în cazul OCHELARILOR SPORT

Alegerea ramelor

În funcție de sportul pe care îl practici, rama trebuie aleasă în așa fel încât să ofere rezistență la impact, protecție excelentă la vânt, să fie fixă pe cap și să nu te incomedeze în nici un fel. De asemenea, este important ca rama aleasa sa permită montarea lentilelor cu dioptriile tale.

Lentile rezistente

Alege ca lentilele tale sport să fie rezistente la impact, flexibile și foarte ușoare. În portofoliul Interoptik de materiale poți alege din cele mai moderne materiale organice existente în acest moment în industria optică. Indiferent că vorbim de materialul MR-8 foarte flexibil, de policarbonat sportiv foarte rezistent la impact sau de Trivex, materialul foarte ușor, împreună cu opticianul tău poți alege varianta care ți se potrivește.

Clar în orice condiții

Atunci când facem sport lentilele se pot murdări foarte repede. Apă, praf, noroi sau transpirație, toate îți pot incomoda vederea. Datorită proprietăților super-hidrofobice ale tratamentelor antireflex Quarz de la Interoptik, lentilele resping murdăria și sunt mai facil de șters chiar și în condiții extreme.  Suplimentar, tratamentele superantireflex multistrat conferă lentilelor rezistență la zgârieturi și reduc reflexiile deranjante. 

Varianta multifocală

Pentru persoanele active de peste 40 de ani există varianta multifocală cu lentile progresive sport. În cazul sportivilor vederea la distanță este cea mai importantă. Lentilele Excelit Sport de la Interoptik sunt special concepute pentru utilizarea optimă a zonei de distanță.  

LENTILELE SPORT
INTEROPTIK

Pentru a obține câmpuri vizuale largi, chiar și pe rame sport vă oferim un portofoliu amplu de lentile special optimizate pentru acest gen de rame. Disponibile ca unifocale sau progresive, pot fi comandate în mai multe materiale flexibile sau rezistente la impact.

GĂSEȘTE OPTICI PARTENERE