fbpx
Lentile

TEHNOLOGIE

TEHNOLOGIE

Suplimentar fata de materialele folosite, în producerea unei lentile performante, tehnologia de prelucrare a suprafeţei joacă un rol foarte important. Cea mai nouă tehnologie folosită în prelucrarea lentilelor pentru ochelari este tehnologia Free Form, care presupune prelucrarea suprafeţelor punct cu punct. Folosind maşini CNC automate de prelucrare, suprafeţele sunt frezate şi şlefuite cu o acurateţe de un micron.

Conceptul Free Form este folosit în prezent de toţi producătorii care se respectă. Există mai multe procese tehnologice de prelucrare punct cu punct diferite. În funcţie de complexitatea lor, acestea sunt compuse din mai multe operaţii. Noi, la Interoptik, folosim 4 linii de producţie FreeForm de ultimă generaţie: o linie FreeForm uzuală, întâlnită în majoritatea laboratoarelor de producţie, pe care o folosim pentru producerea lentilelor Aveo 3F, trei linii FreeForm avansate cu ADP (Active Driven Polishing), tehnologie derivată din prelucrarea suprafeţelor în optica fină.

CALCUL WAVEFRONT

Reprezintă o metodă matematică complexă de calcul a suprafeței optice pe care o folosim pentru optimizarea lentilelor Interoptik. 

Folosind aceasta tehnologie ne asiguram ca fiecare punct este analizat şi optimizat pentru a creşte performanţele optice si pentru a reduce influenta aberatiilor de ordin inferior si superior asupra formarii imaginii.

EFECTUL RAZEI DE BAZĂ

Atunci când dioptria produsă se depărtează de dioptria mediană a semifinisatului ales, apare efectul razei de bază ce are influente asupra proprietăţilor optice, cum ar fi distorsiuni sau magnificări.

Pentru a reduce efectul razei de baza, in productia lentilelor Interoptik folosim o gradare mai fină a razelor de bază. Astfel folosim 20 de raze diferite, fata de 6 cat este standardul industriei.

POLISARE ACTIVA - ADP

Active Driven Polishing sau altfel spus polisare activa ghidata pe masini CNC este o tehnologie Interoptik unica de polisare a suprafetelor optice. Aceasta tehnologie am perfectionat-o continuu de la lansarea in anul 2011.

Procesul inovator de producție Active Driven Polishing în 5 paşi implică prelucrarea optimizată şi îmbunătăţită din 5 operații, față de 3 operaţii pentru prelucrarea FreeForm uzuală.

OPTIMIZAREA ATORICĂ - AOT

Atorical Optimization Technology – tehnologia optimizării atorice a sistemului optic de raze. Fiecare lentila Interoptik produsa cu AOT este personalizata pentru fiecare prescripţie. După introducerea datelor prescripţiei sunt analizate peste 6400 de unghiuri vizuale diferite sub care ochiul priveşte prin lentilă.

Fiecare punct vizual este optimizat şi adaptat pentru unghiul sub care ochiul priveşte prin el, altfel spus lentila este compusă din câteva mii de lentile calculate în parte pentru fiecare unghi vizual.

INSET PERSONALIZAT

Insetul reprezinta descentrarea zonei de aproape faţă de zona de distanţă. Acesta difera de la om la om pentru ca efortul pentru convergenţa depinde direct de distanţa pupilară. Oamenii cu distanţe pupilare mai mari depun un efort de convergenţă mai mare faţă de oamenii cu distanţe pupilare mai mici, pentru a privi la aceeaşi distanţă. 

Progresivele Interoptik moderne ţin cont de fiecare distanţa pupilară în parte în personalizarea insetului (poziţionarea zonei de aproape) oferind localizarea perfectă a zonelor intermediar şi aproape.

GĂSEȘTE OPTICI PARTENERE